Top 10 kookplaten met afzuigingen 2024

Gefascineerd door de kunst van de culinaire kunsten? We hebben de oplossing voor u. Wij bieden u een gedetailleerde top 10-lijst van de beste kookplaten met afzuiging, waarmee u de perfecte kookplaat met afzuiging voor uw keuken kunt kopen. Wij garanderen dat u de beste kookplaat met afzuiging tegen de beste prijzen krijgt, dus u kunt meteen aan de slag met uw kookproject. We hebben de tijd en moeite genomen om alle informatie te verzamelen die u nodig heeft om de juiste keuze te maken. Onze top 10-lijst helpt u bij het vinden van de perfecte kookplaat met afzuiging voor uw keuken.

Vergelijking beste kookplaten met afzuigingen van 2024

Wil je een kookplaat met afzuiging kopen maar weet je niet goed wat de beste kookplaat met afzuiging is hoe je deze kan vinden? Geen zorgen, wij hebben alle kookplaten met afzuigingen uitgebreid getest en onderling met elkaar vergeleken.

Op basis hiervan hebben wij een top 10 kookplaten met afzuigingen opgesteld. Alle tien zijn goed, maar er kan er maar één de beste zijn. Benieuwd welk(e) kookplaat met afzuiging als best getest uit de bus kwam? Scroll snel verder om erachter te komen welke kookplaat met afzuiging volgens ons de beste is van 2024.

1. AEG Inductiekookplaat | Model CCE84751CB | Inbouw | 83 cm | 4 zones | Geïntegreerde afzuiging.

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende kookplaat met afzuiging review gekomen voor de AEG Inductiekookplaat | Model CCE84751CB | Inbouw | 83 cm | 4 zones | Geïntegreerde afzuiging.:

De AEG Inductiekookplaat CCE84751CB is een inbouwmodel van 83 cm breed dat 4 verschillende kookzones heeft. De kookplaat is voorzien van een inductietechnologie voor snel en gelijkmatig koken. De kookplaat is voorzien van verschillende sensoren die de temperatuur en het vermogen van het apparaat automatisch aanpassen aan je gerecht. De geïntegreerde dampkap is maar liefst 520 m3/uur krachtig. Hiermee worden alle stoom en geuren effectief afgevoerd en worden de kookruimte, het werkblad en de muren schoongehouden. Bovendien heeft het apparaat een energiezuinig vlak oppervlak waardoor je energie bespaart. Met de timerfunctie kun je ook precies de kooktijd instellen die je nodig hebt. Zo heb je de perfecte resultaten elke keer.

2. AEG IDE84244IB inductie kookplaat met afzuiging.

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende kookplaat met afzuiging review gekomen voor de AEG IDE84244IB inductie kookplaat met afzuiging.:

De AEG IDE84244IB inductie kookplaat met afzuiging is een innovatieve combinatie van een kookplaat en een afzuigkap. De kookplaat is voorzien van inductiezones met een booster-functie om te zorgen dat het koken sneller gaat. Met de Hob²Hood-bediening kun je de afzuigkap via het kookveld bedienen. De kookplaat heeft ook een automatische opwarmfunctie, een automatische uitschakeling en een indicatie voor de verzadiging van het vetfilter. De aansluiting voor luchtafvoer is 227 mm. De kookplaat heeft een professioneel meerlagig aluminium vetfilter. De afmetingen zijn 210x805x490 (hxbxd) en de aansluitwaarde bedraagt 7500 W. De afzuigkracht is 630 m³/u in intensief gebruik, 405 m³/u in max. en 215 m³/u in min. Het geluidsniveau is 72 dB in intensief gebruik, 62 dB in max. en 48 dB in min. Deze kookplaat is energie-efficiënt en heeft een energie-efficiëntieklasse van A. Ook de hydrodynamische-efficiëntieklasse is A en de vetfilteringsefficiëntieklasse is C. De verlichtingsefficiëntieklasse is No. De kookplaat.

3. Siemens iQ500 ED711FQ15E Kookplaat met afzuiging.

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende kookplaat met afzuiging review gekomen voor de Siemens iQ500 ED711FQ15E Kookplaat met afzuiging.:

De Siemens iQ500 ED711FQ15E is een zwarte kookplaat met afzuiging die perfect is voor inbouw in uw keuken. Met zijn breedte van 70 centimeter is de kookplaat geschikt voor elke grootte keuken. De kookplaat heeft twee verschillende branders met een vermogen van 2200 watt en 3600 watt. De bediening gebeurt middels het touch-display en de timer is digitaal. De afzuigcapaciteit is maximaal 154m³/uur en het geluidsniveau is 42dB. Bij het ventileren kan het geluidsniveau oplopen tot 69dB. Met een aangesloten lading van 7400 watt, is de AC-ingangsspanning 220 - 240V en de AC-ingangsfrequentie 50 - 60Hz. Met de Siemens iQ500 ED711FQ15E kookplaat met afzuiging kunt u genieten van een perfect geïntegreerde keuken met een perfecte bediening. De kookplaat is uitgerust met een digitaal display en twee verschillende branders met een vermogen van 2200 watt en 3600 watt. De afzuiging heeft een maximaal vermogen van 154m³/uur en het geluidsniveau is 42dB. De aangesloten lading van 7400 watt en de AC-ingangsspanning van 220 - 240V zorgen ervoor dat de kookplaat.

4. Exquisit EKI8092-21 Inductiekookplaat met Afzuiging Inbouw Twee fasen.

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende kookplaat met afzuiging review gekomen voor de Exquisit EKI8092-21 Inductiekookplaat met Afzuiging Inbouw Twee fasen.:

De Exquisit EKI8092-21 Inductiekookplaat met Afzuiging Inbouw Twee fasen is gemaakt van hoogwaardig materiaal dat zorgt voor een stijlvolle en duurzame uitstraling. De kookplaat heeft een grote afzuiging, waardoor het verwijderen van vet en kookdampen effectief gebeurt. Daarnaast zijn de kookzones voorzien van een timerfunctie waarmee je de kooktijd van verschillende gerechten kunt instellen. De kookplaat is gemakkelijk te bedienen met de intutieve touch-bediening en heeft een grote LED-display. De 11-niveaus van de kookzones zijn eenvoudig te selecteren. Bovendien heeft de kookplaat een kinderbeveiliging, waardoor je er zeker van kunt zijn dat kinderen geen schade kunnen aanrichten. Kortom, de Exquisit EKI8092-21 Inductiekookplaat met Afzuiging Inbouw Twee fasen is een perfecte keuze voor jouw keuken!

5. Bosch PIE811B15E inductiekookplaat met afzuiging 80 cm.

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende kookplaat met afzuiging review gekomen voor de Bosch PIE811B15E inductiekookplaat met afzuiging 80 cm.:

De Bosch PIE811B15E inductie kookplaat met afzuiging is een eenvoudig te bedienen en krachtige toevoeging aan uw keuken. Met de TouchControl-bediening kunt u de kookzone selecteren en het vermogen van de kookzone eenvoudig instellen. Elk kookoppervlak is voorzien van een afzonderlijk bedieningspaneel, waarmee u het vermogen en de tijd kunt regelen met precisie. De warmhoudfunctie zorgt ervoor dat het eten klaar is wanneer u klaar bent. Met deze kookplaat met afzuiging kunt u ook gebruikmaken van een automatisch energiebesparend programma dat het vermogen automatisch aanpast aan het gebruikte kookgerei. De kookplaat heeft een energie-efficiëntieklasse A+ en is daarom uitermate geschikt voor dagelijks gebruik. De inductie-technologie zorgt voor snelle, efficiënte warmte die direct wordt gegenereerd in het kookgerei, in plaats van dat de warmte wordt verspild door de kookplaat. De afzuiging heeft een modern design en wordt geleverd met een afzuigkap met een diameter van 80 cm. Met de afzuigkap kunt u de lucht in de ke.

6. FIT BL/A/60 = LUCHTAFVOER Inductiekookplaat met Afzuiging (mbv accessoire geschikt voor RECIRCULATIE).

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende kookplaat met afzuiging review gekomen voor de FIT BL/A/60 = LUCHTAFVOER Inductiekookplaat met Afzuiging (mbv accessoire geschikt voor RECIRCULATIE).:

Onze FIT BL/A/60 = LUCHTAFVOER Inductiekookplaat met Afzuiging biedt u de perfecte oplossing om gerechten te bereiden met de best mogelijke kookresultaten, zelfs in een kleine keuken. Dankzij de innovatieve inductie technologie, waarbij energie direct wordt geleverd aan de pan, kunt u snel en efficiënt koken. Met de FIT BL/A/60 = LUCHTAFVOER Inductiekookplaat met Afzuiging kunt u gerechten bereiden met een minimale warmteoverdracht naar de omgeving. Bovendien is de kookplaat uitgerust met een afzuiging, wat betekent dat deze kan worden gebruikt als een volledige afzuigkap. Het accessoire dat hierbij nodig is, is geschikt voor recirculatie, waardoor de luchtkwaliteit in uw keuken behouden blijft. Deze kookplaat is daarom perfect voor degenen die het beste uit hun keuken willen halen, zelfs in kleine ruimtes.

7. Whirlpool WVH 92 inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging.

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende kookplaat met afzuiging review gekomen voor de Whirlpool WVH 92 inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging.:

De Whirlpool WVH 92 inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging is een innovatief apparaat dat de kracht van inductietechnologie combineert met de veelzijdigheid van een keramische kookplaat. Het is een energiezuinig apparaat waarmee je perfecte kookresultaten kunt bereiken. De kookplaat heeft 4 inductiezones, die elk voorzien zijn van een intuïtieve schuifregelaar. Hiermee kun je moeiteloos de temperatuur regelen en het apparaat bedienen. Daarnaast is de Whirlpool WVH 92 inductiekookplaat uitgerust met een geïntegreerde afzuiging die de lucht vrijhoudt van kookdampen, geuren en warmte. De afzuiging heeft 3 verschillende standen en is daardoor perfect voor elke kookomgeving. Bovendien maakt het apparaat gebruik van een zacht uitziend glasoppervlak dat eenvoudig schoon te maken is. Met de Whirlpool WVH 92 inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging kun je dus de perfecte kookresultaten behalen terwijl je energie bespaart.

8. ONE BL/F/83 = RECIRCULATIE Inductiekookplaat met Afzuiging.

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende kookplaat met afzuiging review gekomen voor de ONE BL/F/83 = RECIRCULATIE Inductiekookplaat met Afzuiging.:

De ELICA NIKOLATESLA ONE BL/F/83 RECIRCULATIE Inductiekookplaat met afzuiging heeft een modern ontwerp met sterke lijnen en een hoge kwaliteit materiaal. Het combineert de voordelen van een inductiekookplaat, zoals snel koken en eenvoudige reiniging, met innovatieve technologieën, zoals een dubbele brugfunctie waarmee twee aangrenzende kookzones kunnen worden gecombineerd. Het afzuigsysteem is centraal geplaatst en levert hoge prestaties op het gebied van afzuiging, geluidsniveau en energie-efficiëntie. Bovendien is het systeem in staat om informatie te ontvangen van de kookzone, waardoor het automatisch het juiste afzuigniveau kan instellen. De NikolaTesla is beschikbaar in een afzuig- en filter-uitvoering. De filter-uitvoering is voorzien van een speciale filter waarmee stof en vuil worden tegengehouden. Daarnaast is het apparaat uitgerust met een Beveiligingssensor die ervoor zorgt dat er geen ongewenste toegang is tot de kookplaat. Dit garandeert een optimale veiligheid en gebruiksgemak. Met de accessoires van Elica is de NikolaTesla eenvoudig te installe.

9. Smeg HOBD482D | 83cm kookplaat met afzuiging.

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende kookplaat met afzuiging review gekomen voor de Smeg HOBD482D | 83cm kookplaat met afzuiging.:

De Smeg HOBD482D | 83cm kookplaat met afzuiging is een hoogwaardig apparaat voor het bereiden van heerlijke maaltijden. Dit apparaat is voorzien van 4 inductie kookzones met een boosterfunctie. Deze kookzones zijn verdeeld over twee rechter- en twee linkerzones. Elke zone heeft een oppervlakte van 390x210 mm. De rechter- en linkerzones hebben een vermogen van 2,10 kW/ 3,70 kW, die verdeeld zijn over twee 190x210 mm zones met eenzelfde vermogen. De Smeg HOBD482D | 83cm kookplaat met afzuiging heeft ook een slimme TouchSlider-bediening. Hiermee kun je de kookzones eenvoudig en intuïtief bedienen. Daarnaast is deze kookplaat voorzien van een timer, waarmee je de tijd kunt instellen voor het bereiden van je maaltijd. Deze timer heeft ook een resterende tijd indicator, waarmee je de voortgang van je maaltijd kunt volgen. Bovendien heeft deze kookplaat een handige automatische uitschakeling. Hiermee schakelt de kookplaat zichzelf uit wanneer de tijd verstreken is of wanneer er geen pan op de kookzones staat.

10. AEG | IDK84451IB | Inductiekookplaat | Geïntegreerde afzuiging.

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende kookplaat met afzuiging review gekomen voor de AEG | IDK84451IB | Inductiekookplaat | Geïntegreerde afzuiging.:

De AEG IDK84451IB Inductiekookplaat is een uniek 2-in-1 apparaat dat zich makkelijk laat integreren in uw keuken. Met een reeks innovatieve functies is deze kookplaat een must-have voor elke kookliefhebber. De kookplaat is uitgerust met 4 flexibele Inductiekookzones, waarvan 2 extra-breed zijn. Hiermee kun je meerdere pannen en gerechten tegelijkertijd bereiden. Daarnaast is de AEG IDK84451IB Inductiekookplaat ook uitgerust met een geïntegreerde afzuiging die optimaal presteert. Deze afzuiging werkt op hoog niveau met een lage energieverbruik. Hiermee worden kookdampen effectief naar buiten geleid en verwijder je volledig onaangename geuren uit je keuken. De afzuigkap past zich aan aan het kookgedrag van de gebruiker door te variëren in kracht en luchtvolumes. Deze kookplaat is zeer eenvoudig te bedienen met een aanraakdisplay dat alle functies heeft die je nodig hebt.

 1. Gereedschappen
 2. kookplaat met afzuiging
Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over kookplaten met afzuigingen

Heb je in onze top 10 een kookplaat met afzuiging gevonden die bij jou past? Dan hebben we direct ook een webshop voor je waar je het product tegen de beste prijs kan kopen.

Dat is natuurlijk wel zo makkelijk als we producten aanbevelen. We werken alleen met partners waarvan we weten dat ze betrouwbaar zijn.

Om alle kookplaten met afzuigingen objectief te kunnen beoordelen en met elkaar te kunnen vergelijken, letten we in elk geval op de volgende eigenschappen van een kookplaat met afzuiging:

 • Effectiviteit
 • Functionaliteit
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Prijs

Ja, onze kookplaten met afzuigingen reviews zijn onafhankelijk. Wij vergelijken de producten eerlijk met elkaar en zullen nooit een product beter beoordelen tegen betaling of omdat een fabrikant dit vraagt.

Op basis van onze test zijn wij tot de volgende top 3 kookplaten met afzuigingen gekomen voor 2023:

 1. AEG Inductiekookplaat | Model CCE84751CB | Inbouw | 83 cm | 4 zones | Geïntegreerde afzuiging.
 2. AEG IDE84244IB inductie kookplaat met afzuiging.
 3. Siemens iQ500 ED711FQ15E Kookplaat met afzuiging.

 

Natuurlijk kan het zijn dat je zelf een andere kookplaat met afzuiging uit de lijst beter vindt. Vergelijk daarom ook zelf de producten goed.

Nee, de producten die we vermelden verkopen we niet zelf. Wil je een kookplaat met afzuiging uit de lijst kopen, dan hebben je wel alvast geholpen door een webshop te vinden waar je dit product tegen de laagste prijs kan kopen. Dit zijn betrouwbare partners van ons die wel kookplaten met afzuigingen verkopen.

Zo vinden wij de beste kookplaat met afzuiging

Om een objectieve vergelijking van de beste kookplaten met afzuigingen te maken, letten we op zoveel mogelijk factoren. Door alles tegen elkaar af te wegen kunnen we jou een kookplaat met afzuiging aanraden die objectief de beste is.

Om een goede top 10 samen te stellen letten we onder meer op:

 • Effectiviteit
 • Functionaliteit
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Prijs

 

Op die manier kunnen we goed bepalen of een kookplaat met afzuiging een goede prijs-/kwaliteitverhouding heeft.

We nemen daarnaast kookplaten met afzuigingen uit verschillende (prijs)segmenten mee, zodat we voor iedereen een geschikt product kunnen tonen.

Natuurlijk is het goed om ook altijd zelf een kookplaat met afzuiging vergelijking te maken. Misschien let je op andere factoren dan wij, of vind je specifieke factoren extra belangrijk. Bekijk rustig de top 10 beste kookplaten met afzuigingen beoordelingen en maak je keuze.

Bekijk ook deze lijstjes:

Conclusie over de top 10 kookplaten met afzuigingen

We hopen dat je tussen de kookplaten met afzuigingen in onze top 10 een geschikte optie hebt gevonden die aansluit bij jouw wensen. Hoewel we bij onze vergelijking en test zoveel mogelijk factoren meenemen, kan het zijn dat jouw nummer 1 niet overeenkomt met die van ons.

Om voor iedereen een geschikte optie te presenteren, hebben we in deze top 10 best getest kookplaten met afzuigingen meegenomen uit iedere prijscategorie. Vanzelfsprekend voldoen alle producten in de lijst aan minimale eisen. We zouden immers nooit een kookplaat met afzuiging aanraden waarvan wij het idee hebben dat deze van onvoldoende kwaliteit is. 

Ben je het niet eens met onze top 10, of mis je een kookplaat met afzuiging die jij ziet als beste, laat het ons dan gerust weten. Goede suggesties zijn altijd welkom om onze toplijsten te verbeteren.

Beste kookplaat met afzuiging kopen

Je hebt alle informatie gelezen over onze top 10 kookplaat met afzuiging. We hopen dat je er iets aan hebt gehad en dat je nu een beter beeld hebt gekregen. Misschien heb je de perfecte kookplaat met afzuiging voor je gevonden, of heb je ideeën gekregen waar je bij je zoektocht naar een goede kookplaat met afzuiging rekening mee kunt houden. Mocht je er nog steeds niet uit komen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We doen ons best zoveel mogelijk kookplaten met afzuiging te testen om zo een nog betere selectie te maken voor onze bezoekers. Als je suggesties hebt, horen we deze graag.

Disclaimer: Hoewel we deze top 10 kookplaten met afzuigingen met de grootste mogelijke zorg hebben samengesteld, kan het natuurlijk voorkomen dat we toch een foutje hebben gemaakt. Het kan ook zijn dat je een ander product de beste vindt. Wij verkopen zelf geen kookplaten met afzuigingen. De links bij ieder product gaan naar partners van ons. Koop je via een link een kookplaat met afzuiging aanbieding, dan ontvangen wij hiervoor een commissie. Onze top 10 is volledig objectief. We zullen nooit een product op een andere plek zetten op verzoek van een fabrikant of tegen betaling.

Bekijk dit ook eens: