Top 10 boormachines 2023

Op zoek naar de beste boormachine?

Boormachines zijn er in alle soorten en maten, dus het kan moeilijk zijn om te weten welke de beste is voor jouw behoeften. Daarom hebben we deze uitgebreide gids samengesteld voor de 10 beste boorpersen op de markt van vandaag. We hebben ook de beste prijzen gevonden, zodat je meteen aan de slag kunt met het boren van gaten.

Met een krachtige boormachine kun je gemakkelijk gaten maken in elk materiaal - van hout tot metaal. Dus of je nu wat reparaties rond je huis moet doen of aan een nieuw doe-het-zelf project wilt beginnen, een boormachine helpt je de klus snel en gemakkelijk te klaren.

Vergelijking beste boormachines van 2023

Wil je een boormachine kopen maar weet je niet goed wat de beste boormachine is hoe je deze kan vinden? Geen zorgen, wij hebben alle boormachines uitgebreid getest en onderling met elkaar vergeleken.

Op basis hiervan hebben wij een top 10 boormachines opgesteld. Alle tien zijn goed, maar er kan er maar één de beste zijn. Benieuwd welk(e) boormachine als best getest uit de bus kwam? Scroll snel verder om erachter te komen welke boormachine volgens ons de beste is van 2023.

1. Powerplus POWX00501 Accu boormachine

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende boormachine review gekomen voor de Powerplus POWX00501 Accu boormachine :

De Powerplus POWX00501 accuboormachine is precies wat je nodig hebt om die huisverbeteringsprojecten in gang te zetten. Deze krachtige 20V schroevendraaier kan overweg met hout, staal, kunststof en metselwerk, waardoor het een veelzijdig gereedschap is voor uiteenlopende taken. Met drie meegeleverde 20V batterijen en een oplader heb je alles wat je nodig hebt om meteen aan de slag te gaan. De 12 bits en magnetische bithouder maken het gemakkelijk om bits te verwisselen voor verschillende toepassingen, en de meegeleverde opbergkoffer houdt alles netjes georganiseerd als de klus geklaard is.

2. Powerplus POWC10200 Elektrische klopboormachine - 600W - Variabele snelheid - Snelspanboorkop - Incl. diepte aanslag en additionele handgreep - Boormachine voor beton, hout en staal

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende boormachine review gekomen voor de Powerplus POWC10200 Elektrische klopboormachine - 600W - Variabele snelheid - Snelspanboorkop - Incl. diepte aanslag en additionele handgreep - Boormachine voor beton, hout en staal:

Zoek je een elektrische klopboormachine die licht, compact en krachtig is? Zoek niet verder dan de Powerplus POWC10200. Deze 220V boormachine is perfect voor kleinere klussen in staal, beton en hout. Met een simpele klik op de schakelaar kun je overschakelen van boren naar klopboren, waardoor je gemakkelijk door taaie materialen kunt boren. Met de variabele snelheidsfunctie kun je de snelheid instellen van 0 tot 3.000 min-1, zodat je de perfecte instelling voor je project kunt vinden. Bovendien krijg je met de toevoeging van de klopboorfunctie 41.000 slagen per minuut voor nog meer kracht. De sleutelloze boorhouder maakt het gemakkelijk om bits en boren te verwisselen, terwijl de extra handgreep extra grip biedt. En met de diepteaanslagfunctie kun je gemakkelijk een consistente boordiepte aanhouden. Krijg de klus goed geklaard met de Powerplus POWC10200 elektrische klopboormachine.

3. Powerplus POWESET1

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende boormachine review gekomen voor de Powerplus POWESET1 :

Dit is de Powerplus POWESET1 - Accuboormachine - 18V - Incl. 2 x 1,3Ah accu en lader - 15. Deze krachtige accuboormachine is perfect voor allerlei boor- en schroeftoepassingen thuis of in de werkplaats. Hij wordt geleverd met twee 1,3Ah accu's en een lader, zodat je altijd een reserve paraat hebt. De Powerplus POWESET1 maakt deel uit van een batterijplatform, wat betekent dat de meegeleverde batterijen uitwisselbaar zijn met alle andere apparaten op het platform. Dit maakt de boormachine duurzamer en gebruiksvriendelijker, omdat je altijd een reservebatterij bij de hand kunt hebben.

4. Bosch EasyImpact 550 Klopboormachine

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende boormachine review gekomen voor de Bosch EasyImpact 550 Klopboormachine:

De Bosch EasyImpact 550 is het perfecte gereedschap voor handig precies boren in metselwerk, hout, zacht beton en metaal. Met een tweehandige snelspanboorhouder kan snel en gemakkelijk van boor worden gewisseld door een simpele draai aan de booras. De machine heeft ook de elektronische snelheidsregeling van Bosch die via de drukgevoelige schakelaar de juiste snelheid voor het materiaal levert. De ergonomisch ontworpen machine is met slechts 1,5 kg licht en compact voor moeiteloos boren boven het hoofd. Een 550 W motor zorgt voor betrouwbare resultaten in diverse materialen, waardoor boordieptes tot 10 mm in metselwerk en tot 25 mm in hout mogelijk zijn.

5. BLACK+DECKER Accu Klopboormachine

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende boormachine review gekomen voor de BLACK+DECKER Accu Klopboormachine :

BLACK+DECKER BDCHD18BAFC-QW Accu Impact boormachine - 18V - 2 accu's - incl. 80 accessoires De BLACK+DECKER BDCHD18BAFC-QW Accu Klopboormachine maakt deel uit van een batterijplatform dat voordelig, duurzaam en gebruiksvriendelijk is omdat de meegeleverde batterij(en) uitwisselbaar is op alle apparaten van het betreffende platform. De 18V klopboormachine heeft 2 accu's en bevat 80 accessoires, waardoor hij ideaal is voor allerlei projecten rond het huis. Ook al maakt deBDCHD18BAFC-QW deel uit van een batterijplatform, toch heeft hij alle functies en kracht die je nodig hebt om de klus snel en efficiënt te klaren. Met zijn krachtige motor en twee snelheidsinstellingen kun je elk project aanpakken, groot of klein. De BDCHD18BAFC-QW heeft ook een LED-lampje om je werkgebied te helpen verlichten, en een softgrip handvat voor extra comfort tijdens het gebruik.

6. Bosch Klopboormachine | 100 Acc.

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende boormachine review gekomen voor de Bosch Klopboormachine | 100 Acc. :

De Bosch Professional GSB 16 RE is een krachtige, professionele klopboormachine. Het is een veelzijdig gereedschap dat gemakkelijk te bedienen is door de extra handgreep. De snelspanboorhouder met Auto-Lock maakt het gemakkelijk om met één hand van inzetgereedschap te wisselen. Deze klopboormachine is perfect voor elke uitdagende boortoepassing. Met zijn 750 watt motor levert hij de kracht en precisie die je nodig hebt om de klus goed te klaren.

7. Powerplus POWC10100 Elektrische klopboormachine 500W

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende boormachine review gekomen voor de Powerplus POWC10100 Elektrische klopboormachine 500W :

Als je op zoek bent naar een veelzijdige en krachtige klopboormachine, dan is de Powerplus POWC10100 een uitstekende keuze. Met een 500W motor en variabele snelheidsinstellingen is hij perfect voor allerlei boorklussen thuis of in de werkplaats. De comfortabele greep en het ergonomische ontwerp maken hem gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor langere tijd. Bovendien kun je hem dankzij de meegeleverde draagkoffer overal mee naartoe nemen. Of je nu boort in hout, metaal, kunststof of metselwerk, de Powerplus POWC10100 elektrische klopboormachine maakt licht werk van elke klus. Met zijn compacte formaat en indrukwekkende kracht is dit het ideale gereedschap voor elke enthousiaste doe-het-zelver of professionele vakman. Bestel hem vandaag nog en zie hoeveel verschil een boormachine van goede kwaliteit kan maken voor je projecten.

8. BLACK+DECKER Klopboormachine 18V

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende boormachine review gekomen voor de BLACK+DECKER Klopboormachine 18V:

De BLACK+DECKER BDC718AS2F-QW klopboormachine is een krachtige en veelzijdige 18V snoerloze boormachine die wordt geleverd met 2 accu's en 80 accessoires. Hij heeft een krachtige motor die tot 2800 RPM en tot 44800 BPM levert voor snel boren. De klopboormachine heeft ook een LED-lampje dat het werkgebied verlicht, zodat je beter kunt zien terwijl je werkt. De BLACK+DECKER BDC718AS2F-QW klopboormachine is perfect voor allerlei toepassingen zoals gaten boren, schroeven aandrijven en bouten verwijderen. Het is een essentieel gereedschap voor elke doe-het-zelver of professionele aannemer.

9. BLACK+DECKER Klopboormachine 850W

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende boormachine review gekomen voor de BLACK+DECKER Klopboormachine 850W :

De BLACK+DECKER BEH850K-QS klopboormachine is perfect voor iedereen die de kracht wil om de klus te klaren, zonder de massa en het gewicht van een grotere boormachine. Deze 850W klopboormachine levert veel koppel voor zelfs de meest uitdagende klussen, maar is toch compact en gemakkelijk te manoeuvreren, waardoor hij ideaal is voor kleine ruimtes en krappe hoeken. Plus, de meegeleverde koffer en bos maken het gemakkelijk om je boormachine en accessoires georganiseerd en beschermd te houden. Geen klus is te groot of te klein voor de BLACK+DECKER BEH850K-QS klopboormachine. Met zijn krachtige 850W motor kan deze boormachine zelfs de meest uitdagende klussen met gemak aan. Het compacte ontwerp maakt hem gemakkelijk te manoeuvreren in kleine ruimtes, terwijl de meegeleverde koffer en bos het gemakkelijk maken om je boormachine en accessoires georganiseerd te houden. Dus of je nu gaten boort voor nieuwe planken of schroeven draait in een nieuwe vlonder, je kunt er zeker van zijn dat de BLACK+DECKER BEH850K-QS klopboormachine de kracht en precisie heeft om de klus goed te klaren.

10. Powerplus Accu klopboormachine

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende boormachine review gekomen voor de Powerplus Accu klopboormachine :

De Powerplus POWX00450 is een snoerloze 20V klopboormachine die perfect is voor allerlei toepassingen. Met 50Nm koppel kan hij gemakkelijk door hout, steen en meer boren. De borstelloze motor zorgt voor superieure prestaties en een lange levensduur, en de snelspanboorkop maakt het gemakkelijk om bits te verwisselen. Het comfortabele ergonomische ontwerp maakt het gemakkelijk om hem gedurende langere tijd te gebruiken. Of je nu een professionele aannemer bent of een doe-het-zelver, de Powerplus POWX00450 is de perfecte keuze voor je volgende project.

Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over boormachines

Heb je in onze top 10 een boormachine gevonden die bij jou past? Dan hebben we direct ook een webshop voor je waar je het product tegen de beste prijs kan kopen.

Dat is natuurlijk wel zo makkelijk als we producten aanbevelen. We werken alleen met partners waarvan we weten dat ze betrouwbaar zijn.

Om alle boormachines objectief te kunnen beoordelen en met elkaar te kunnen vergelijken, letten we in elk geval op de volgende eigenschappen van een boormachine:

 • Effectiviteit
 • Functionaliteit
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Prijs

Ja, onze boormachines reviews zijn onafhankelijk. Wij vergelijken de producten eerlijk met elkaar en zullen nooit een product beter beoordelen tegen betaling of omdat een fabrikant dit vraagt.

Op basis van onze test zijn wij tot de volgende top 3 boormachines gekomen voor 2023:

 1. Powerplus POWX00501 Accu boormachine
 2. Powerplus POWC10200 Elektrische klopboormachine - 600W - Variabele snelheid - Snelspanboorkop - Incl. diepte aanslag en additionele handgreep - Boormachine voor beton, hout en staal
 3. Powerplus POWESET1

 

Natuurlijk kan het zijn dat je zelf een andere boormachine uit de lijst beter vindt. Vergelijk daarom ook zelf de producten goed.

Nee, de producten die we vermelden verkopen we niet zelf. Wil je een boormachine uit de lijst kopen, dan hebben je wel alvast geholpen door een webshop te vinden waar je dit product tegen de laagste prijs kan kopen. Dit zijn betrouwbare partners van ons die wel boormachines verkopen.

Zo vinden wij de beste boormachine

Om een objectieve vergelijking van de beste boormachines te maken, letten we op zoveel mogelijk factoren. Door alles tegen elkaar af te wegen kunnen we jou een boormachine aanraden die objectief de beste is.

Om een goede top 10 samen te stellen letten we onder meer op:

 • Effectiviteit
 • Functionaliteit
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Prijs

 

Op die manier kunnen we goed bepalen of een boormachine een goede prijs-/kwaliteitverhouding heeft.

We nemen daarnaast boormachines uit verschillende (prijs)segmenten mee, zodat we voor iedereen een geschikt product kunnen tonen.

Natuurlijk is het goed om ook altijd zelf een boormachine vergelijking te maken. Misschien let je op andere factoren dan wij, of vind je specifieke factoren extra belangrijk. Bekijk rustig de top 10 beste boormachines beoordelingen en maak je keuze.

Bekijk ook deze lijstjes:

Conclusie over de top 10 boormachines

We hopen dat je tussen de boormachines in onze top 10 een geschikte optie hebt gevonden die aansluit bij jouw wensen. Hoewel we bij onze vergelijking en test zoveel mogelijk factoren meenemen, kan het zijn dat jouw nummer 1 niet overeenkomt met die van ons.

Om voor iedereen een geschikte optie te presenteren, hebben we in deze top 10 best getest boormachines meegenomen uit iedere prijscategorie. Vanzelfsprekend voldoen alle producten in de lijst aan minimale eisen. We zouden immers nooit een boormachine aanraden waarvan wij het idee hebben dat deze van onvoldoende kwaliteit is. 

Ben je het niet eens met onze top 10, of mis je een boormachine die jij ziet als beste, laat het ons dan gerust weten. Goede suggesties zijn altijd welkom om onze toplijsten te verbeteren.

Beste boormachine kopen

Dus daar heb je het - de top 10 boren zoals door ons gekozen. Zoals altijd zijn je opmerkingen en feedback welkom. Als je ervaring hebt met een van de hier genoemde oefeningen, deel die dan alsjeblieft in de commentaarsectie hieronder.

Disclaimer: Hoewel we deze top 10 boormachines met de grootste mogelijke zorg hebben samengesteld, kan het natuurlijk voorkomen dat we toch een foutje hebben gemaakt. Het kan ook zijn dat je een ander product de beste vindt. Wij verkopen zelf geen boormachines. De links bij ieder product gaan naar partners van ons. Koop je via een link een boormachine aanbieding, dan ontvangen wij hiervoor een commissie. Onze top 10 is volledig objectief. We zullen nooit een product op een andere plek zetten op verzoek van een fabrikant of tegen betaling.

Bekijk dit ook eens: