Top 10 beste handcirkelzagen 2024

Moet je door materialen als metaal, plastic en hout snijden?

Een handcirkelzaag is het perfecte gereedschap voor deze klus. Het is gemakkelijk te gebruiken en kan een verscheidenheid aan materialen aan. Bovendien is hij draagbaar, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen.

Met een handcirkelzaag kun je gemakkelijk rechte of gebogen sneden maken in allerlei materialen. Je kunt je projecten snel en gemakkelijk afmaken - zonder dat je naar een ijzerhandel hoeft.Laatst bijgewerkt: 4 apr. 2024

Vergelijking van de best geteste handcirkelzagen van 2024

Wil je een handcirkelzaag kopen maar weet je niet goed wat de beste handcirkelzaag voor jouzelf is en hoe je deze kunt vinden? Geen zorgen want wij hebben vele verschillende handcirkelzagen uitgebreid getest en onderling met elkaar vergeleken.

Op basis hiervan hebben wij een top 10 van de beste handcirkelzagen opgesteld. Alle 10 zijn goede handcirkelzagen maar er kan er maar één de beste zijn. Benieuwd welke handcirkelzaag als best getest uit ons onderzoek kwam? Scroll snel verder om te ontdekken welke handcirkelzaag volgens ons de beste is van 2024.

1. Profeco cirkelzaag 1300W

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende handcirkelzaag review gekomen voor de Profeco cirkelzaag 1300W :

Op zoek naar een krachtige en gebruiksvriendelijke cirkelzaag? Zoek niet verder dan de Profeco Cirkelzaag 1300W. Deze zaag is perfect om hout en MDF op de gewenste maat te zagen, dankzij de krachtige motor en het compacte ontwerp. Bovendien zorgt de gele parallelgeleider ervoor dat je elke keer schone en precieze zaagsneden maakt.

2. Hyundai mini cirkelzaag 600W - Handcirkelzaag Ø85mm - Afkortzaag - Invalzaag - Met Geleiderail - Incl. 3x zaagblad

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende handcirkelzaag review gekomen voor de Hyundai mini cirkelzaag 600W - Handcirkelzaag Ø85mm - Afkortzaag - Invalzaag - Met Geleiderail - Incl. 3x zaagblad:

Als je op zoek bent naar een veelzijdige en nauwkeurige handcirkelzaag, dan is deze Hyundai mini cirkelzaag de perfecte keuze voor jou. Met zijn 600W motor is hij krachtig genoeg om zelfs de moeilijkste zaagsneden aan te pakken, terwijl de meegeleverde stofafzuigadapter betekent dat je kunt werken zonder je zorgen te maken over het maken van rommel. Het compacte formaat van deze zaag maakt hem gemakkelijk te hanteren en te bedienen met één hand, zodat je elk project aankunt, groot of klein. Bovendien kun je met het meegeleverde zaagblad zelfs de moeilijkste materialen zoals aluminium, laminaat, kunststof en tegels aanpakken.

3. Maki Hand Cirkelzaag

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende handcirkelzaag review gekomen voor de Maki Hand Cirkelzaag :

De Maki Handcirkelzaag N5900B is het perfecte product voor iedereen die op zoek is naar een eenvoudig te gebruiken en hoogwaardige zaag. Met zijn meegeleverde standaardfuncties is deze zaag perfect voor een breed scala aan toepassingen. De cirkelzaag heeft een krachtige 1150W motor die zelfs de meest uitdagende projecten aankan. Met zijn lasersnijgeleider ben je elke keer verzekerd van precieze en nauwkeurige sneden. De veiligheidsschakelaar voorkomt per ongeluk starten, en de meegeleverde bladbescherming beschermt je tegen rondvliegend puin. De Maki Handcirkelzaag N5900B bevat ook een adapter voor stofafzuiging om je werkplek schoon en netjes te houden. Met zijn gebruiksvriendelijke functies en duurzame constructie is de Maki Handcirkelzaag N5900B de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een topkwaliteit zaag.

4. PARKSIDE Accu-handcirkelzaag 12V zonder accu

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende handcirkelzaag review gekomen voor de PARKSIDE Accu-handcirkelzaag 12V zonder accu :

De PARKSIDE Accu handzaag 12V is een veelzijdig en krachtig gereedschap dat gemakkelijk werk maakt van zelfs de meest uitdagende projecten. Deze zaag is uitgerust met een snelle motor die snelheden bereikt tot 1400 tpm, waardoor hij ideaal is voor allerlei toepassingen. Hij heeft ook een unieke zaaghoek van 0 graden, waardoor hij perfect is voor precieze en nauwkeurige zaagsneden. Daarnaast is deze zaag ook voorzien van een comfortabele en ergonomische handgreep die optimaal comfort en controle biedt tijdens het gebruik.

5. Hyundai cirkelzaag 1200W - Ø185mm

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende handcirkelzaag review gekomen voor de Hyundai cirkelzaag 1200W - Ø185mm :

Ben je op zoek naar een krachtige en nauwkeurige cirkelzaag? Dan is de Hyundai cirkelzaag 1200W - Ø185mm - Handzaag elektrisch - Met Laser en Par de perfecte keuze voor jou! Deze handige machine is perfect voor gebruik thuis of in de werkplaats, en kan met gemak hout en plaatwerk aan. De1200 watt motor zorgt voor ruim voldoende vermogen, terwijl de laserfunctie elke keer voor perfect rechte sneden zorgt. De maximale diameter van het zaagblad (inbegrepen) is 185mm met een boring van 20mm, en de zaagdiepte en -hoek zijn traploos instelbaar. Het wisselen van het zaagblad gaat snel en eenvoudig met de meegeleverde sleutel.

6. EINHELL Mini Handcirkelzaag

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende handcirkelzaag review gekomen voor de EINHELL Mini Handcirkelzaag :

De Einhell TC-CS 860/1 KIT mini cirkelzaag is een krachtige en handige machine die perfect is voor allerlei taken. De krachtige motor maakt het gemakkelijk om door verschillende materialen te zagen, terwijl de verstelbare zaaghoek voor meer flexibiliteit zorgt. De softgrip handgreep zorgt voor een veilig gebruik van de machine en de stofafzuiging houdt je werkruimte schoon. Met zijn krachtige 450 watt motor kan deze mini cirkelzaag gemakkelijk laminaat, hout, keramiek en andere materialen aan.

7. Mini-handcirkelzaag 705W met 28,5mm snijdiepte en laserlijn

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende handcirkelzaag review gekomen voor de Mini-handcirkelzaag 705W met 28,5mm snijdiepte en laserlijn:

Op zoek naar een geweldige minizaag die uiteenlopende materialen aankan? Zoek niet verder dan de mini cirkelzaag met 705W vermogen en 4500 toeren per minuut. Dit krachtige en praktische gereedschap is perfect voor iedereen die verschillende projecten wil aanpakken, van houtbewerking tot metaalbewerking. De zaagdiepte van 28,5 mm is perfect voor de meeste toepassingen, en de bijbehorende schaalverdeling maakt het gemakkelijk om voor elke klus de perfecte diepte in te stellen. Het laserlijnprojectiesysteem zorgt telkens weer voor precieze en nauwkeurige sneden. Dus of je nu een professionele timmerman bent of een doe-het-zelver, deze mini cirkelzaag is het perfecte gereedschap voor jouw behoeften.

8. Parkside Accu Handcirkelzaag 20V

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende handcirkelzaag review gekomen voor de Parkside Accu Handcirkelzaag 20V :

Op zoek naar een krachtige en gebruiksvriendelijke handzaag? Zoek niet verder dan de Parkside Accu Handcirkelzaag. Deze zaag is perfect voor allerlei toepassingen, van het zagen van hout tot metaal. Het Ø zaagblad is 150 mm, waardoor het perfect is voor gedetailleerd werk. De maximale snijdiepte van hout is 0, waardoor hij perfect is voor precieze zaagsneden. De 20V accu maakt deze zaag snoerloos en mobiel, zodat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Met zijn compacte ontwerp is deze zaag perfect voor manoeuvreren in krappe ruimtes. DeAccu handcirkelzaag is het perfecte gereedschap voor uiteenlopende projecten.

9. WORX Accu handcirkelzaag

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende handcirkelzaag review gekomen voor de WORX Accu handcirkelzaag :

Moet je snel en precies zagen? De WORX Accu handcirkelzaag WX529.9 20V is precies wat je nodig hebt! Dit krachtige kleine gereedschap kan met gemak hout, metaal en kunststof aan, en kan zelfs hoeksneden maken tot 50° verstek. Met een maximale zaagdiepte van 30 mm bij 45° en 45 mm bij 90° kun je elk project met gemak aan. Snel en eenvoudig wisselen van zaagblad is een fluitje van een cent dankzij de spilvergrendeling, en de stofafzuigaansluiting houdt je werkgebied schoon.

10. TROTEC Accu mini handcirkelzaag

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende handcirkelzaag review gekomen voor de TROTEC Accu mini handcirkelzaag:

De Accu mini handcirkelzaag PCSS 05-20V is het perfecte gereedschap om snel, gemakkelijk en nauwkeurig te zagen in hout, kunststof en metaal. Deze compacte en lichte zaag is perfect voor gebruik in krappe ruimtes en kan zelfs met één hand worden gebruikt voor ultieme manoeuvreerbaarheid. De Accu mini wordt geleverd met een krachtige Flexpower-20-V lithium-ion accu (2,0 Ah) die ruim voldoende vermogen levert voor zelfs de zwaarste zaagklussen. Of je nu hout zaagt voor een huisproject of metalen buizen zaagt voor een loodgietersklus, de Accu mini maakt snel werk van elk materiaal. Met zijn snelheid van 3.150 min-1 en zijn precisieblad is de Accu mini perfect voor elke doe-het-zelver of professional die een veelzijdige en betrouwbare handzaag nodig heeft.

 1. Werktuigen
 2. handcirkelzaag
Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over handcirkelzagen

Bij 45 graden versteksnedes kan deze handcirkelzaag meestal een maximale zaagdiepte bereiken van ongeveer 40 tot 50 millimeter, afhankelijk van het zaagblad.

De handcirkelzaag biedt doorgaans een zaagdiepte van 40 tot 70 millimeter en een zaaghoekbereik van 0 tot 45 graden, waardoor het geschikt is voor verschillende zaagtoepassingen, en het verwisselen van zaagbladen is eenvoudig en snel.

Het compacte ontwerp van deze handcirkelzaag verbetert wendbaarheid en controle bij het zagen door zijn lichte gewicht en ergonomische handgreep, waardoor nauwkeurigheid en manoeuvreerbaarheid toenemen.

De handcirkelzaag is draagbaar en krachtig, met instelbare zaagdieptes en hoeken voor nauwkeurige zaagsneden in diverse materialen, waardoor gebruikers gemakkelijk kunnen manoeuvreren en precies kunnen zagen.

Zo vinden wij de beste handcirkelzaag

Om een objectieve vergelijking van de beste handcirkelzagen te maken, letten we op zoveel mogelijk factoren. Door alles tegen elkaar af te wegen kunnen we jou een handcirkelzaag aanraden die objectief de beste is.

Om een goede top 10 samen te stellen letten we onder meer op:

 • Effectiviteit
 • Functionaliteit
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Prijs

 

Op die manier kunnen we goed bepalen of een handcirkelzaag een goede prijs-/kwaliteitverhouding heeft.

We nemen daarnaast handcirkelzagen uit verschillende (prijs)segmenten mee, zodat we voor iedereen een geschikt product kunnen tonen.

Natuurlijk is het goed om ook altijd zelf een handcirkelzaag vergelijking te maken. Misschien let je op andere factoren dan wij, of vind je specifieke factoren extra belangrijk. Bekijk rustig de top 10 beste handcirkelzagen beoordelingen en maak je keuze.

Bekijk ook deze lijstjes:

Waarom een handcirkelzaag kopen?

Een handcirkelzaag is een onmisbaar gereedschap voor zowel professionele klussers als doe-het-zelvers. Met zijn veelzijdigheid en precisie biedt het talloze voordelen die het de investering waard maken.

 1. Ten eerste biedt een handcirkelzaag snelle en nauwkeurige zaagsneden. Het apparaat is perfect voor het zagen van lange rechte stukken, het zagen van plaatmaterialen en het creëren van strakke zaagsneden voor diverse houtbewerkingsprojecten.
 2. Ten tweede is een handcirkelzaag draagbaar en gemakkelijk te hanteren, wat het ideaal maakt voor gebruik op locatie of in beperkte ruimtes.
 3. Daarnaast bieden veel handcirkelzagen de mogelijkheid om de zaagdiepte aan te passen, waardoor je verschillende diktes van materialen kunt snijden. 
 4. Ook helpt een handcirkelzaag bij het minimaliseren van splintering en zaagafval, wat resulteert in een nette en professionele afwerking van je projecten.
 5. Tot slot bespaart een handcirkelzaag je tijd en moeite. Het maakt snel werk van zaagklussen die anders tijdrovend en arbeidsintensief zouden zijn.

 

Kortom, een handcirkelzaag, is een waardevolle investering voor iedereen die graag klust of werkt met hout. Het biedt precisie, draagbaarheid en tijdsbesparing, waardoor het een essentieel gereedschap is voor allerlei soorten zaagwerk.

Wat kun je allemaal doen met een handcirkelzaag

Met een handcirkelzaag kun je een breed scala aan klussen en zaagwerkzaamheden uitvoeren. Het is een uiterst veelzijdig gereedschap dat perfect is voor het maken van rechte sneden in verschillende materialen. Dankzij de mogelijkheid om de zaagdiepte, zaaghoek en verstekhoek aan te passen, kun je nauwkeurige schuine sneden en versteksneden maken voor het creëren van afschuiningen en hoeken in diverse projecten. 

Of je nu vloeren, wanden, meubels, kasten of tafelbladen bouwt, een handcirkelzaag komt altijd van pas. Daarnaast is het handige gereedschap draagbaar, waardoor het ideaal is voor gebruik op locatie en in beperkte ruimtes. Of je nu een ervaren professional bent of een enthousiaste doe-het-zelver, een handcirkelzaag is een essentieel en onmisbaar hulpmiddel.

Wat kost een goede handcirkelzaag?

De prijs van een goede handcirkelzaag varieert afhankelijk van het merk, de functies en de kwaliteit van het gereedschap. Over het algemeen kun je echter een degelijke handcirkelzaag van een bekend merk verwachten voor een prijs tussen de € 100 en € 300. Voor professionele modellen met geavanceerde functies en hogere prestaties, kan de prijs hoger liggen, variërend van € 300 tot € 600 of meer.

Het is belangrijk om bij het kiezen van een handcirkelzaag niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar de specificaties, het vermogen, de zaagdiepte, zaaghoekmogelijkheden en veiligheidskenmerken. Investeer in een model dat past bij je behoeften en klusprojecten, zodat je een duurzaam en betrouwbaar gereedschap krijgt dat lang meegaat. 

Waarop letten tijdens de aanschaf van een handcirkelzaag

Bij de aanschaf van een handcirkelzaag zijn er verschillende belangrijke aspecten om op te letten:

 • Zaagvermogen: Controleer het vermogen van de motor, uitgedrukt in watt, om te zorgen dat het voldoende krachtig is voor je klussen.
 • Zaagdiepte: Let op de maximale zaagdiepte van het gereedschap om ervoor te zorgen dat het geschikt is voor de materialen die je wilt zagen.
 • Zaagbladgrootte: Kies een zaag met een geschikte zaagbladgrootte voor je projecten; grotere bladen bieden diepere sneden.
 • Zaaghoek- en verstekmogelijkheden: Controleer of de zaag verstek- en hoekinstellingen heeft voor flexibiliteit in je zaagsneden.
 • Veiligheidskenmerken: Zorg ervoor dat de zaag beschikt over veiligheidsvoorzieningen zoals een veiligheidsschakelaar en beschermkappen.
 • Handgreep en ergonomie: Kies een model met een comfortabele handgreep voor gemakkelijke hantering en minder vermoeidheid bij langdurig gebruik.

Hoe een handcirkelzaag onderhouden

Het regelmatig onderhouden van je handcirkelzaag is van cruciaal belang om de prestaties en levensduur te optimaliseren en veiligheid te waarborgen. Ten eerste, zorg ervoor dat je de zaag na elk gebruik grondig reinigt. Verwijder zaagsel, stof en ander vuil van het zaagblad, de behuizing en bewegende delen. Scherp het zaagblad regelmatig om efficiënt te blijven zagen en gevaarlijke situaties te voorkomen. 

Daarnaast is het essentieel om de zaag regelmatig te smeren om slijtage en wrijving te verminderen. Controleer en onderhoud ook de veiligheidsvoorzieningen, zoals de beschermkap en de veiligheidsschakelaar, om een veilige werking te waarborgen. Bewaar de handcirkelzaag op een droge en stofvrije plaats, bij voorkeur in een hoes of koffer om het zaagblad te beschermen. 

Tot slot, plan periodieke controles door een professional om eventuele slijtage of problemen tijdig te detecteren en te verhelpen. Door deze onderhoudstips te volgen, kun je de betrouwbaarheid en prestaties van je handcirkelzaag behouden en veilig en efficiënt blijven werken.

Hoe lang gaat een handcirkelzaag mee?

De levensduur van een handcirkelzaag varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, de kwaliteit, het onderhoud en de intensiteit van het gebruik. Over het algemeen kunnen goede handcirkelzagen van gerenommeerde merken en met regelmatig onderhoud vele jaren meegaan, soms zelfs tientallen jaren. Professionele modellen hebben meestal een langere levensduur vanwege hun duurzamere constructie en betere materialen. 

Welke merken cirkelzagen zijn er allemaal?

Er zijn verschillende gerenommeerde merken die hoogwaardige cirkelzagen produceren. Enkele bekende merken zijn Bosch, DeWalt, Makita, Festool, Metabo, Milwaukee, Hitachi (nu Hikoki), Black+Decker, Ryobi en Skil. Deze merken hebben een breed scala aan cirkelzagen, variërend van instapmodellen voor doe-het-zelf-gebruik tot professionele zagen. 

Bosch, DeWalt en Makita worden vaak geprezen om hun betrouwbaarheid, innovatie en prestaties. Festool staat bekend om zijn precisie en hoogwaardige afwerking. Metabo en Milwaukee bieden robuuste en krachtige modellen voor professioneel gebruik. Black+Decker, Ryobi en Skil zijn merken die doorgaans meer betaalbare opties bieden voor occasioneel gebruik. 

Wat is de functie van een handcirkelzaag?

De functie van een handcirkelzaag is het maken van rechte zaagsneden in verschillende materialen. Het gereedschap bestaat uit een cirkelvormig zaagblad dat aangedreven wordt door een motor. Hiermee kan de zaag door het materiaal snijden met precisie en snelheid. Handcirkelzagen zijn zeer veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor uiteenlopende toepassingen, zoals het zagen van planken voor vloeren en wanden, het maken van meubels, het bouwen van kasten en het uitvoeren van renovatiewerkzaamheden. Ze zijn draagbaar en handig voor gebruik op locatie, waardoor ze een essentieel gereedschap zijn voor zowel professionals als doe-het-zelvers.

De voor- en nadelen van een handcirkelzaag

Een handcirkelzaag heeft zowel voor- als nadelen, afhankelijk van het gebruik en de specifieke behoeften van de gebruiker.

Voordelen:

 • Precisie: Handcirkelzagen bieden nauwkeurige zaagsneden, vooral voor rechte sneden en versteksneden.
 • Draagbaarheid: Het compacte ontwerp maakt ze draagbaar en geschikt voor gebruik op locatie.
 • Veelzijdigheid: Ze kunnen verschillende materialen zagen, zoals hout, multiplex en kunststof.
 • Efficiëntie: Handcirkelzagen kunnen snel en efficiënt door materiaal snijden, waardoor het werk wordt versneld.
 • Flexibiliteit: Verstelbare zaagdiepte en zaaghoeken maken het mogelijk om verschillende zaagsneden te maken.

 

Nadelen:

 • Beperkte zaagdiepte: Handcirkelzagen hebben meestal een beperkte zaagdiepte in vergelijking met tafelzagen.
 • Geen rechte zaagsneden zonder rail/gids: Voor perfecte rechte sneden heb je een geleiderail of zaaggeleider nodig.
 • Handbediening: Het vereist een vaste hand en ervaring om precieze zaagsneden te maken.
 • Stof en lawaai: Handcirkelzagen genereren veel stof en geluid, wat voor sommige gebruikers hinderlijk kan zijn.

Hoeveel watt heeft een handcirkelzaag

De hoeveelheid wattage van een handcirkelzaag kan variëren afhankelijk van het merk, model en de specificaties van het gereedschap. Over het algemeen hebben handcirkelzagen een vermogen dat varieert van ongeveer 1200 watt tot 2000 watt voor de meest gangbare modellen. Professionele cirkelzagen kunnen zelfs nog hogere wattages hebben, tot wel 2500 watt of meer. 

Het wattage van de handcirkelzaag is van invloed op de kracht en prestaties van het gereedschap. Hoe hoger het wattage, hoe krachtiger de zaag zal zijn en hoe gemakkelijker het door verschillende materialen kan snijden. Het is belangrijk om het juiste wattage te kiezen dat past bij de beoogde klussen en het beoogde gebruik van de handcirkelzaag.

Is een handcirkelzaag energiezuinig?

Over het algemeen zijn handcirkelzagen niet bijzonder energiezuinig, vooral als ze worden vergeleken met handgereedschap. Ze hebben krachtige motoren nodig om door verschillende materialen te zagen, wat resulteert in een hoger energieverbruik. Het wattage van een handcirkelzaag varieert meestal tussen 1200 tot 2500 watt, afhankelijk van het model en de specificaties. 

Terwijl modernere modellen vaak efficiëntere motoren en energiebesparende functies hebben, blijft het energieverbruik aanzienlijk. Als je op zoek bent naar een energiezuinig alternatief, zijn handgereedschappen zoals handzagen wellicht een betere optie, hoewel ze wel meer fysieke inspanning vereisen. Het is echter belangrijk om de juiste tool te kiezen die past bij je behoeften en de aard van je kluswerk.

Conclusie over de top 10 handcirkelzagen van 2024

We hopen dat je tussen de handcirkelzagen in onze top 10 een geschikte optie hebt gevonden die aansluit bij jouw wensen. Hoewel we bij onze vergelijking en test zoveel mogelijk factoren meenemen, kan het zijn dat jouw nummer 1 niet overeenkomt met die van ons.

Om voor iedereen een geschikte optie te presenteren, hebben we in deze top 10 best getest handcirkelzagen meegenomen uit iedere prijscategorie. Vanzelfsprekend voldoen alle producten in de lijst aan minimale eisen. We zouden immers nooit een handcirkelzaag aanraden waarvan wij het idee hebben dat deze van onvoldoende kwaliteit is. 

Ben je het niet eens met onze top 10, of mis je een handcirkelzaag die jij ziet als beste, laat het ons dan gerust weten. Goede suggesties zijn altijd welkom om onze toplijsten te verbeteren.

Conclusie over de beste handcirkelzaag kopen

Als je op zoek bent naar de beste Handcirkelzaag op de markt, zoek dan niet verder. Onze top 10 lijst is samengesteld op basis van onderzoek en feedback van klanten. Dus of je nu een professionele aannemer bent of net begint met doe-het-zelven, we hebben je gedekt.

Disclaimer: Hoewel we deze top 10 handcirkelzagen met de grootste mogelijke zorg hebben samengesteld, kan het natuurlijk voorkomen dat we toch een foutje hebben gemaakt. Het kan ook zijn dat je een ander product de beste vindt. Wij verkopen zelf geen handcirkelzagen. De links bij ieder product gaan naar partners van ons. Koop je via een link een handcirkelzaag aanbieding, dan ontvangen wij hiervoor een commissie. Onze top 10 is volledig objectief. We zullen nooit een product op een andere plek zetten op verzoek van een fabrikant of tegen betaling.

Bekijk dit ook eens: