Top 10 beste profielmallen 2024

Op zoek naar het beste Profiel Sjabloon?

Wij hebben je gedekt. Onze top 10 lijst bevat enkele van de beste Profiel Sjablonen op de markt. Niet alleen geven we meer informatie, maar we hebben ook de beste prijzen op internet opgezocht. Lees snel verder en kom meer te weten. Je kunt thuis gemakkelijker klussen met deze Profielmal.

Maak je leven gemakkelijker door een kwalitatieve Profielmal te gebruiken. Deze is ontworpen om je werk thuis veel eenvoudiger te maken. Het is een geweldige aanvulling op elke gereedschapscollectie.Laatst bijgewerkt: 4 apr. 2024

Vergelijking van de best geteste profielmallen van 2024

Wil je een profielmal kopen maar weet je niet goed wat de beste profielmal voor jouzelf is en hoe je deze kunt vinden? Geen zorgen want wij hebben vele verschillende profielmallen uitgebreid getest en onderling met elkaar vergeleken.

Op basis hiervan hebben wij een top 10 van de beste profielmallen opgesteld. Alle 10 zijn goede profielmallen maar er kan er maar één de beste zijn. Benieuwd welke profielmal als best getest uit ons onderzoek kwam? Scroll snel verder om te ontdekken welke profielmal volgens ons de beste is van 2024.

1. Aftekenhulp

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende profielmal review gekomen voor de Aftekenhulp:

Het markeergereedschap - Profile Jig 25CM - is de perfecte oplossing voor iedereen die een gemakkelijke en probleemloze manier wil om perfecte hoeken, rondingen of vormen te maken. Het sterke ontwerp zorgt ervoor dat de gemaakte mal precies intact blijft, waardoor het ideaal is voor het leggen van laminaat of tegels. Met een lengte van 25 centimeter is deze mal perfect voor elke hoek.

2. Aftekenhulp 25 CM met LOCK - Profielmal - Profielaftaster - Meetinstrument - Contourmallen - Schuifmaat – rood

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende profielmal review gekomen voor de Aftekenhulp 25 CM met LOCK - Profielmal - Profielaftaster - Meetinstrument - Contourmallen - Schuifmaat – rood:

De DEKKO TOOLS® Marking Off Tool is de perfecte aanvulling op elke gereedschapskist. Met dit handige kleine gereedschap kun je eenvoudig nauwkeurige maten nemen en deze aftekenen op elk oppervlak, zodat je in een handomdraai aan de slag kunt met elk doe-het-zelf project. Perfect voor het leggen van vloeren, het aanbrengen van plinten, of het werken met PVC, het aftekengereedschap maakt het gemakkelijk om telkens weer professionele resultaten te bereiken. Met zijn handige vergrendelfunctie kun je snel en gemakkelijk nauwkeurige metingen doen, zodat je volgende project een succes wordt.

3. Aftekenhulp met Metalen Lock en Basis

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende profielmal review gekomen voor de Aftekenhulp met Metalen Lock en Basis:

Introductie van het Markeergereedschap met Metalen Slot en Basis - 25 CM - Profielsjabloon - Profielmeter - Vader! Dit handige gereedschap is perfect voor elke klus, groot of klein. Met zijn gebruiksvriendelijke ontwerp kun je elk project met gemak aanpakken. De metalen vergrendeling en basis zorgen ervoor dat je gereedschap stevig op zijn plaats blijft zitten terwijl je werkt, terwijl het potlood dat bij je aankoop is inbegrepen betekent dat je vanaf het begin klaar bent om te beginnen.

4. Professionele Aftekenhulp met 2 locks

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende profielmal review gekomen voor de Professionele Aftekenhulp met 2 locks :

Het Optimus Professioneel Tekengereedschap met 2 sloten is de perfecte oplossing voor iedereen die een gemakkelijke en nauwkeurige manier zoekt om moeilijke hoeken of vormen te meten. Met zijn nieuwe ontwerp met dubbele vergrendeling zorgt dit gereedschap ervoor dat je de hele sjabloon op zijn plaats kunt houden, zelfs als je ondersteboven werkt. Dit maakt het ideaal voor taken als het leggen van laminaat of tapijt, vinyl of houten vloeren, of voor het maken van mooie doe-het-zelf projecten. Bovendien wordt de Optimus Professioneel Tekengereedschap geleverd met een handige profielmeter waarmee je gemakkelijk metingen van het gereedschap op je werkstuk kunt overbrengen. En voor extra gemak wordt het geleverd met een Profieltas die het gereedschap opbergt en beschermt als het niet in gebruik is.

5. A+ Aftekenhulp

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende profielmal review gekomen voor de A+ Aftekenhulp:

Zoek je een gemakkelijkere manier om complexe vormen af te tekenen? Kijk dan eens naar onze contourmal! Gemaakt van duurzaam ABS plastic, is hij zeer nauwkeurig en perfect voor nauwkeurige metingen. Bovendien wordt snijden en meten een fluitje van een cent. Schuif de mal gewoon tegen het object dat je wilt kopiëren, en de vorm blijft in de mal zitten. Vervolgens kun je hem overtrekken op het materiaal dat je wilt uitsnijden. Snijd langs de getekende lijn, en voila! Perfect passende stukken, zonder onnodige grote gaten. Koop je contourmal vandaag nog en maak van je volgende project een fluitje van een cent.

6. Krexs Aftekenhulp

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende profielmal review gekomen voor de Krexs Aftekenhulp :

Met het Krexs aftekengereedschap kun je complexe vormen gemakkelijk en nauwkeurig aftekenen. Met de profielmal kun je een exacte kopie aftekenen, waardoor het de perfecte oplossing is voor je volgende laminaat- of tegelproject. De contourmal biedt gebruiksvriendelijke nauwkeurigheid, zodat je in een mum van tijd je vloerbedekking kunt leggen. Met dit onmisbare klusgereedschap kun je snel en gemakkelijk de klus goed klaren.

7. Universele Professionele Contourmal

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende profielmal review gekomen voor de Universele Professionele Contourmal :

De Universele Professionele Contourmal - Markeergereedschap - Profielscanmal is het perfecte hulpmiddel voor iedereen die moeite heeft met het meten en snijden van hoeken of krommingen. Met dit handige apparaat kun je snel en gemakkelijk het profiel van elk voorwerp scannen en een perfecte replica maken die je kunt gebruiken als sjabloon voor het snijden of waar je het ook maar voor nodig hebt. Het is snel, gemakkelijk te gebruiken en uiterst veelzijdig, waardoor het een onmisbaar hulpmiddel is voor iedereen die graag met zijn handen werkt.

8. GS profielaftaster metaal 150mm

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende profielmal review gekomen voor de GS profielaftaster metaal 150mm :

Welke klus je ook aanpakt, precisie is de sleutel. Daarom is de GS profieltaster 150 mm het perfecte gereedschap voor elke klus. Van vloeren tot plafonds, deze profielsonde zorgt telkens weer voor een professionele, precieze afwerking. Gemaakt van hoogwaardige materialen, is de GS profielsonde metaal 150mm gebouwd om lang mee te gaan. Of je nu een professionele aannemer bent of een doe-het-zelver, dit is het gereedschap dat je nodig hebt voor elke klus. Met zijn gebruiksvriendelijke ontwerp maakt de GS profielsonde metaal 150mm het meten snel en gemakkelijk - zodat je de klus in één keer goed kunt klaren.

9. Narvie Aftekenhulp

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende profielmal review gekomen voor de Narvie Aftekenhulp :

De Narvie Markeerhulp - Laminaat Hoekmeter - Profielsjabloon - Hoekmeter is het perfecte gereedschap voor iedereen die moeite heeft met het meten en snijden van hoeken of krommingen. Met dit handige gereedschap kun je gemakkelijk en nauwkeurig elke hoek of kromming meten, en deze vervolgens aftekenen zodat je hem elke keer perfect kunt snijden. Geen giswerk of vallen en opstaan meer - met de Narvie Markeerhulp doe je het in één keer goed, elke keer weer. Dus waarom zou je worstelen met complexe hoeken en krommingen als dat niet hoeft? Maak je leven gemakkelijker met de Narvie Markeerhulp - Laminaat Hoekmeter - Profielsjabloon - Hoekmeter.

10. LOUZIR Meetgereedschap

Na grondig testen en vergelijken zijn we tot de volgende profielmal review gekomen voor de LOUZIR Meetgereedschap :

Als je op zoek bent naar een betrouwbaar, gemakkelijk te gebruiken meetgereedschap, zoek dan niet verder dan de LOUZIR Meethaak. Dit handige apparaat is perfect voor elke huiseigenaar of klusser, want het maakt het snel en gemakkelijk om hoeken en andere moeilijk bereikbare plaatsen te meten. Met zijn robuuste constructie en gebruiksvriendelijke ontwerp is de LOUZIR meethaak een onmisbaar hulpmiddel voor elk huishouden.

 1. Tools
 2. profielmal
Inhoudsopgave

Veelgestelde vragen over profielmallen

Deze profielmal kan vormen nauwkeurig overbrengen op ander materiaal met een tolerantie van enkele millimeters, waardoor gemakkelijk replicatie en herhaling mogelijk is bij verschillende projecten.

De profielmal biedt doorgaans nauwkeurige overdracht van vormen en contouren op ander materiaal, met een aanpasbaar ontwerp voor verschillende vormen zoals hoeken, cirkels en onregelmatige contouren, waardoor het geschikt is voor diverse timmer- en bouwprojecten.

De profielmal heeft unieke kenmerken zoals flexibiliteit en precisie, waardoor complexe vormen nauwkeurig kunnen worden gekopieerd en overgebracht voor timmerwerk en tegelwerk.

Zo vinden wij de beste profielmal

Om een objectieve vergelijking van de beste profielmallen te maken, letten we op zoveel mogelijk factoren. Door alles tegen elkaar af te wegen kunnen we jou een profielmal aanraden die objectief de beste is.

Om een goede top 10 samen te stellen letten we onder meer op:

 • Effectiviteit
 • Functionaliteit
 • Uiterlijk
 • Levensduur
 • Prijs

 

Op die manier kunnen we goed bepalen of een profielmal een goede prijs-/kwaliteitverhouding heeft.

We nemen daarnaast profielmallen uit verschillende (prijs)segmenten mee, zodat we voor iedereen een geschikt product kunnen tonen.

Natuurlijk is het goed om ook altijd zelf een profielmal vergelijking te maken. Misschien let je op andere factoren dan wij, of vind je specifieke factoren extra belangrijk. Bekijk rustig de top 10 beste profielmallen beoordelingen en maak je keuze.

Bekijk ook deze lijstjes:

Wat is een profielmal?

Een profielmal is een handig hulpmiddel dat wordt gebruikt in diverse ambachten en doe-het-zelf-projecten om nauwkeurige en herhaalbare vormen te maken. Het is doorgaans gemaakt van duurzaam materiaal, zoals hout, kunststof of metaal. De mal heeft een uitsparing in de gewenste vorm, die overeenkomt met het gewenste profiel van het werkstuk.

Timmerlieden, metaalbewerkers en hobbyisten gebruiken profielmallen om complexe vormen en contouren te repliceren op materialen zoals hout, metaal of kunststof. Bij het maken van meubels, lijsten, sierlijsten of andere versieringen is het cruciaal om de juiste afmetingen en vormen te behouden, en een profielmal biedt hierbij uitkomst.

Het gebruik van een profielmal vereenvoudigt het proces van meten en markeren, waardoor de kans op menselijke fouten afneemt. Hierdoor kunnen vakmensen en hobbyisten hun projecten met precisie en uniformiteit voltooien. Naast standaardvormen kunnen sommige profielmallen ook aanpasbaar zijn, zodat ze kunnen worden aangepast aan specifieke behoeften. Dit maakt ze veelzijdig en bruikbaar voor een breed scala aan toepassingen.

Hoe gebruik je een porfielmal?

Het gebruik van een profielmal is eenvoudig en effectief. Om te beginnen, selecteer je een profielmal die overeenkomt met het gewenste ontwerp of contour voor je project. Plaats de mal op het materiaal dat je wilt bewerken, zoals hout of metaal, en zorg ervoor dat deze stevig is bevestigd.

Vervolgens neem je een potlood of markeerstift en volg je zorgvuldig de uitsparing van de profielmal. Hierdoor wordt het gewenste profiel op het materiaal getekend. Als je meerdere identieke vormen nodig hebt, kun je de mal steeds opnieuw positioneren en de contouren markeren.

Nadat je het profiel hebt gemarkeerd, gebruik je geschikte gereedschappen zoals een zaag, schaaf of beitel om het materiaal langs de getekende lijnen te bewerken. Dankzij de profielmal kun je nauwkeurig werken en consistentie behouden bij het vormgeven van het materiaal. Ten slotte kun je de afgewerkte vorm controleren door deze weer tegen de profielmal te plaatsen. Als alles naar wens is, heb je met succes de profielmal gebruikt om het gewenste ontwerp te repliceren op je materiaal.

Welke soorten profielmallen zijn er?

Er zijn verschillende soorten profielmallen beschikbaar, die elk zijn ontworpen voor specifieke toepassingen en materialen. Enkele veelvoorkomende soorten profielmallen zijn:

 • Houtbewerkingsprofielmallen: Deze mallen worden gebruikt in de houtbewerking om profielen te maken voor lijsten, kroonlijsten, meubels en andere decoratieve elementen.
 • Metaalbewerkingsprofielmallen: Deze mallen zijn bedoeld voor metaalbewerkers en worden gebruikt om nauwkeurige profielen te creëren op metalen werkstukken, zoals leuningen en buizen.
 • Tegelprofielmallen: Deze mallen zijn specifiek ontworpen voor het vormen van tegels en worden gebruikt bij het betegelen van muren, vloeren of andere oppervlakken.
 • Kunststofprofielmallen: Deze mallen worden gebruikt in kunststofbewerking om complexe profielen te maken voor kunststofonderdelen en -producten.
 • Universele profielmallen: Sommige mallen zijn aanpasbaar en kunnen worden gebruikt voor verschillende materialen en toepassingen, waardoor ze veelzijdig zijn in verschillende ambachten en projecten.

Wat kost een goede profielmal?

De kosten van een goede profielmal variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het materiaal waaruit de mal is gemaakt, het type profiel dat het kan vormen, de precisie en veelzijdigheid van de mal, en het merk of de fabrikant.

Eenvoudige profielmallen gemaakt van kunststof of hout kunnen doorgaans relatief betaalbaar zijn en variëren meestal tussen de 10 en 50 euro. Deze zijn geschikt voor basis toepassingen en eenvoudige profielen. Voor meer geavanceerde en duurzamere profielmallen, vooral die gemaakt zijn van metaal en geschikt zijn voor complexere vormen, kunnen de kosten variëren van 50 tot 150 euro of meer, afhankelijk van de grootte en functionaliteit.

Het is raadzaam om bij het kopen van een profielmal te letten op de kwaliteit, reviews en functionaliteit, en om te investeren in een mal die past bij je specifieke behoeften en langdurig gebruik. De prijs kan variëren, maar een goede profielmal zal zijn geld waard zijn door de nauwkeurigheid en tijdsbesparing die het biedt bij je projecten.

Waarop moet je letten tijdens de aanschaf van een profielmal?

Bij het aanschaffen van een profielmal zijn er verschillende belangrijke aspecten om rekening mee te houden om ervoor te zorgen dat je een geschikte en hoogwaardige mal krijgt voor jouw specifieke behoeften. Hier zijn enkele punten om op te letten:

 • Materiaal en duurzaamheid: Controleer welk materiaal de mal is gemaakt van. Metalen mallen zijn over het algemeen duurzamer dan kunststof of houten mallen, wat belangrijk is voor langdurig gebruik.
 • Nauwkeurigheid: Let op de precisie van de profielmal. Controleer of de uitsparing goed is gevormd en overeenkomt met het gewenste profiel. Een nauwkeurige mal zorgt voor consistente resultaten.
 • Veelzijdigheid: Overweeg welke profielen de mal kan maken. Sommige mallen zijn specifiek ontworpen voor bepaalde toepassingen, terwijl andere meer universeel zijn en verschillende profielen kunnen vormen.
 • Afmetingen: Controleer of de grootte van de mal geschikt is voor jouw projecten en het materiaal waar je mee werkt.
 • Bevestigingsmechanisme: Zorg ervoor dat de mal gemakkelijk en stevig kan worden bevestigd aan het materiaal dat je wilt bewerken.
 • Reviews en aanbevelingen: Lees reviews en vraag advies van anderen die de mal al hebben gebruikt. Dit kan je helpen om inzicht te krijgen in de prestaties en kwaliteit van de mal.
 • Prijs-kwaliteitverhouding: Vergelijk de prijs van de mal met de geboden functies en kwaliteit. Kies voor een mal die binnen je budget past en tegelijkertijd aan je vereisten voldoet.

 

Door aandacht te besteden aan deze punten, kun je een geschikte profielmal kiezen die je helpt bij het bereiken van nauwkeurige en consistente resultaten bij je houtbewerkings- of metaalbewerkingsprojecten.

Waarvan is een profielmal gemaakt?

Een profielmal kan gemaakt zijn van verschillende materialen, afhankelijk van de toepassing, duurzaamheid en budgettaire overwegingen. Enkele veelvoorkomende materialen waarvan een profielmal kan worden gemaakt zijn:

 • Hout: Houten profielmallen zijn populair vanwege hun betaalbaarheid en het gemak waarmee ze kunnen worden bewerkt om aangepaste profielen te creëren. Ze zijn geschikt voor veel doe-het-zelf- en houtbewerkingsprojecten.
 • Kunststof: Kunststof profielmallen zijn duurzaam en vaak voorgevormd met diverse profielen. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken en kunnen een goede keuze zijn voor regelmatig gebruik.
 • Metaal: Metalen profielmallen zijn stevig en geschikt voor intensief gebruik, vooral in de metaalbewerking. Ze zijn bestand tegen slijtage en bieden nauwkeurige resultaten bij het vormgeven van metalen werkstukken.
 • Composietmaterialen: Sommige profielmallen zijn gemaakt van composietmaterialen, waarbij verschillende materialen worden gecombineerd om de beste eigenschappen te combineren, zoals duurzaamheid en precisie.

Hoe moet je een profielmal onderhouden

Het onderhouden van een profielmal is essentieel om ervoor te zorgen dat deze optimaal blijft presteren en een lange levensduur heeft. Ten eerste is het belangrijk om de mal na elk gebruik grondig schoon te maken om eventuele resten of vuil te verwijderen. Dit kan meestal worden gedaan met een zachte borstel of een vochtige doek. Zorg ervoor dat de mal volledig droog is voordat je deze opbergt om roest of beschadiging te voorkomen.

Als de profielmal is gemaakt van hout, kunststof of composietmaterialen, is het belangrijk om deze op een droge en vlakke plaats te bewaren om kromtrekken te voorkomen. Als de mal van metaal is, is het goed om het metaal periodiek te smeren met wat olie om roestvorming te voorkomen. 

Controleer regelmatig de nauwkeurigheid van de profielmal om er zeker van te zijn dat de uitsparingen niet zijn versleten of beschadigd, vooral als je merkt dat de resultaten niet meer nauwkeurig zijn. Door de profielmal goed te onderhouden en te bewaren, kun je ervoor zorgen dat deze in optimale staat blijft en je nog lang van nauwkeurige en consistente resultaten kunt genieten bij je diverse projecten.

Conclusie over de top 10 profielmallen van 2024

We hopen dat je tussen de profielmallen in onze top 10 een geschikte optie hebt gevonden die aansluit bij jouw wensen. Hoewel we bij onze vergelijking en test zoveel mogelijk factoren meenemen, kan het zijn dat jouw nummer 1 niet overeenkomt met die van ons.

Om voor iedereen een geschikte optie te presenteren, hebben we in deze top 10 best getest profielmallen meegenomen uit iedere prijscategorie. Vanzelfsprekend voldoen alle producten in de lijst aan minimale eisen. We zouden immers nooit een profielmal aanraden waarvan wij het idee hebben dat deze van onvoldoende kwaliteit is. 

Ben je het niet eens met onze top 10, of mis je een profielmal die jij ziet als beste, laat het ons dan gerust weten. Goede suggesties zijn altijd welkom om onze toplijsten te verbeteren.

Conclusie over de beste profielmal kopen

Tot slot is het belangrijk om het juiste Profielsjabloon voor je behoeften te kiezen. Met zoveel verschillende types die tegenwoordig op de markt zijn, kan het moeilijk zijn om een beslissing te nemen. Hopelijk helpt onze lijst met de top 10 Profielsjablonen je bij het maken van een weloverwogen keuze.

Disclaimer: Hoewel we deze top 10 profielmallen met de grootste mogelijke zorg hebben samengesteld, kan het natuurlijk voorkomen dat we toch een foutje hebben gemaakt. Het kan ook zijn dat je een ander product de beste vindt. Wij verkopen zelf geen profielmallen. De links bij ieder product gaan naar partners van ons. Koop je via een link een profielmal aanbieding, dan ontvangen wij hiervoor een commissie. Onze top 10 is volledig objectief. We zullen nooit een product op een andere plek zetten op verzoek van een fabrikant of tegen betaling.

Bekijk dit ook eens: